Weetjes over riet

Hoewel er meer en meer rieten daken in het straatbeeld verschijnen, bestaan er nog steeds veel vragen, mythes en mysteries rond rieten daken. Rietwerken zet de feiten op een rij voor u en vertelt u meer over rietkwaliteit, levensduur, brandveiligheid, ongedierte en de voorwaarden voor installatie. Wilt u meer weten of zit u met andere vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder.

Kwaliteit van het riet

Riet bestaat in verschillende soorten en kwaliteiten. Met welk riet werkt Rietwerken en wat draagt bij tot de kwaliteit?

Lees meer

Levensduur

De levensduur van een rieten dak is afhankelijk van een aantal factoren. Wat zijn deze en hoe lang gaat een rieten dak mee?

Lees meer

Brandveiligheid

Wat moet u doen als er in uw rieten dak brand uitbreekt? En hoe brandveilig is een rieten dak eigenlijk?

Lees meer

Beestjes

Een ongedierteplaag kan zowel bij pannen als bij riet voorkomen, maar in riet gedijen de beestjes beter. Wat zijn de risicofactoren?

Lees meer

Isolatie

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, heeft riet maar een beperkte isolerende werking. Bijkomende isolatie is dus, zoals in elk dak, zeker nodig!

Lees meer

Riet voor iedereen?

Rietbedekking is een optie voor veel woningen. Toch zijn er enkele belangrijke factoren waarmee rekening gehouden moet worden.

Lees meer

Vragen, opmerkingen of graag een persoonlijk gesprek?

Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw project samen door te nemen.