Kan elk huis een rieten dak hebben?

Rietbedekking is een optie voor veel woningen omdat het vrijwel elke dakvorm kan volgen. Toch is een rieten dak niet voor elk pand weggelegd. Een belangrijk criterium is de hellingshoek van uw dak. Deze moet minstens 45 graden zijn, zodat regenwater vlot wegloopt en het dak snel droogt. Riet kan dus NIET gelegd worden op een plat dak. Daarnaast spelt ook de lengte van het dakvlak een belangrijke rol. Hoe langer dit vlak, hoe slechter voor de levensduur van uw dak.

Een boompje opzetten?

Staat uw woning onder een boom? Ook dan is een rieten dak geen optimale keuze, tenzij u bereid bent om meer uit te geven aan onderhoud en herstellingen. Het riet zal onder de bomen namelijk minder goed drogen zodat u sneller last krijgt van algen en mos.

Modern riet

Ook als u een moderne, strakke woning heeft of bouwt, is riet de gedroomde keuze. Omdat riet een erg flexibel materiaal is, kunt u er echt alle dakvormen mee bedekken: recht, rond, hoeken, kielen, dakkapellen en zelfs verticale wanden toveren we in een handomdraai om. In sommige gevallen kan het zelfs goedkoper zijn om beschadigde pannen of leien te vervangen door riet.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u weten of uw woning in aanmerking komt voor de installatie van een rieten dak? Contacteer ons vandaag nog voor een offerte, wij komen dan zo snel mogelijk bij u langs.